Az idén 10 százalék feletti árbevétel-növekedést érhet el a Szerencsejáték Zrt. – mondta Cselovszki Zoltán, a társaság általános vezérigazgató-helyettese a Világgazdaságnak.

A lap pénteki számában elmondta, ennek alapján 420 milliárd forint feletti forgalmat produkálhat az állami játékszervező a tavalyi 386 milliárd után.

Cselovszki Zoltán úgy látja, a következő időszak feladata az lesz, hogy az árbevételhez hasonlóan, a vállalat adózott eredménye is dinamikusan bővüljön, ez azonban 15,99 milliárd forintra csökkent az elmúlt évben a 2015-ös 19,23 milliárdról.

A vezérigazgató-helyettes szerint az a legnagyobb kihívás, hogy a sportfogadások fedezettartalma jóval alacsonyabb, mint a számsorsjátékoké. Míg a hagyományos Tippmix esetében 75, az internetes TippmixPrónál pedig 85 százalékos a visszafizetési arány, addig a lottójátékok zöménél 46-48 százalék.

Elmondta azt is, hogy a vállalat a pénzmosás elleni törvénynek való megfeleléssel összefüggésben játékoskártyát is bevezet. Október elejére várható az a kormányhatározat, amely a piacra lépés előfeltétele a Szerencsejáték Felügyelet engedélye mellett. Ezután leghamarabb novemberben kezdődhet meg a játékoskártyák terítése, első körben 700 ezer kártyát tervez a társaság, ebből a legelső ütemben 150 ezret. A játékosok ezt a tervek szerint ingyen kapják, bár – a lap számítása szerint – a játékoskártyáknak csak az anyagköltsége 980 millió forint.

A totó hetven-, és a tippmix húszéves születésnapja alkalmából bensőséges hangulatú sajtóreggelit tartott tegnap a fővárosi Premier Kultcaféban a Szerencsejáték Zrt.

Az első szelvény 3 forint 30 fillérbe került és 12 játékot tartalmazott, az első vidéki totózót pedig 1952-ben Miskolcon nyitották. Napjainkban a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási kínálatában már hetente 20 sportágra, és ezeken belül mintegy 2000 eseményre lehet fogadni. A Szerencsejáték Zrt. a közelmúltban kutatást végzett a fogadók körében és a kapott adatokat most osztották meg a jelenlévőkkel. Ízelítőül egy érdekesség: az elmúlt 120 év legkiemelkedőbb magyar sikereit Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó, a labdarúgó aranycsapat, Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, a dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány által irányított háromszoros olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott és Papp László, ugyancsak háromszoros olimpiai nyertes ökölvívó produkálta. Végül még egy elhangzott, imponáló szám: a Szerencsejáték Zrt. 2016-ban, saját bevételeiből 8.7 milliárd forinttal támogatta a magyar sportot és ezzel elvitte a legnagyobb szponzornak járó „pálmát.

 

Feltöltés ideje: 2017. szeptember  19.
Utoljára módosítva: 2017. szeptember  19.