Tisztelt Vagyonkezelő Partnereink!

 

Az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet (továbbiakban: Vhr.) 14. § (1)-(1a) bekezdéseiben foglaltak értelmében az állami vagyon vagyonkezelőjét, használóját, és haszonélvezőjét a vagyonnyilvántartás hiteles vezetése és az MNV Zrt. beszámoló-készítési kötelezettségének megalapozottsága érdekében adatszolgáltatási kötelezettség terheli.

Ezen adatszolgáltatási kötelezettségének tartalmi elemeit, illetve adatszolgáltatási határidejét a Vhr. 14. § (3) bekezdésében foglaltak szerint a Vhr. melléklete, valamint „az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vagyont érintő Vagyonnyilvántartási Szabályzatáról, különös tekintettel a vagyonkezeléssel összefüggő adatszolgáltatásokra” tárgyú szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) tartalmazza.

 

A Szabályzatban megjelölt vagyonnyilvántartási rendszer, avagy vagyonkataszter (Központi Vagyonkataszter rövidítve a továbbiakban: régiKVK) olyan elavult techológiai megoldáson alapul, amelynek a kiváltását és új, korszerű, közvetlen kapcsolaton alapuló, online elérésű rendszerrel (a továbbiakban: új KVK, vagy Adatszolgáltató Portál) való helyettesítését az MNV Zrt. megkezdte.

 

A régi KVK rendszerről az Adatszolgáltató Portálra való átálláshoz, a meglévő adatok áttöltéséhez, a régi KVK rendszer időszakos leállítása szükséges, amelyet a vagyonkezelő partnereink nagy számára tekintettel több ütemben, fokozatosan fog elvégezni az MNV Zrt.

 

Társaságunk minden esetben közvetlenül is felveszi a kapcsolatot minden vagyonkezelő partnerrel amint érintetté válik az átállásban, így kérjük, hogy egyedi, vagyonkezelő szervezetre szabott tájékoztatásainkat kísérjék figyelemmel.

 

Az okoztott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük, és ezúton is köszönjük megértő segítségüket a vagyonkezelői adatszolgáltató rendszer modernizálásával összefüggésben.

 

 Adatgyűjtő Portál vagyonkezelői modul felhasználói kézikönyv

Feltöltés ideje: 2021. február 09.
Utoljára módosítva: 2021. április 29.