Az Elektronikus Aukciós Rendszerben (e-arveres.mnv.hu) meghirdetett két csomag összértéke meghaladja a hárommilliárd forintot. 

 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az eddig megszokott egyedi ingatlanértékesítés mellett a piaci befektetői profilok sajátos ingatlanszükségletéhez igazodva több, nagy értékű ingatlanokból álló, csomagszerű értékesítést indított idén júniusban, melynek harmadik – és egyben a nyári időszakot lezáró - üteme a mai napon került meghirdetésre.

 

A csomagszerű értékesítés célja, hogy a nagyobb értékesítési potenciállal bíró ingatlanok mellett olyan ingatlanok is gazdára találjanak, amelyek a korábbi értékesítési kísérlet során önállóan nem keltek el.

 

A 2015 szeptembere óta sikerrel működtetett online aukciós felület segítségével nyílt meg a lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése előtt. A teljes körű transzparenciát biztosító Elektronikus Aukciós Rendszer lényege, hogy bárhonnan elérhető, így azon keresztül bárki licitálhat. Költséghatékony, gyors, rugalmas értékesítési folyamatokat tesz lehetővé, a potenciális vevők szélesebb köréhez eljutva pedig éles versenyhelyzetet teremt.

Az MNV Zrt. portfóliótisztítási stratégiájával összhangban az értékesítéssel érintett vagyonelemek nem látnak el közfeladatot, így állami tulajdonban tartásuk sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt.

 

Feltöltés ideje: 2019. július 19.
Utoljára módosítva: 2019. július 26.