A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) több ütemben kínálja eladásra azon állami tulajdonban álló – korábban üdültetési funkciót betöltött - ingatlanjait, amelyek állami feladatellátáshoz a továbbiakban már nem szükségesek.

 

Az első ütemben értékesítésre szánt üdülők összértéke meghaladja a 2,5 milliárd forintot

A társaság az üdülők meghirdetése során, az eddig megszokott egyedi ingatlanértékesítést és az idén júniusban, új módszerként elindított csomagszerű értékesítést is alkalmazza. Az első ütemben 7 db önálló ingatlanra és egy ingatlancsomagra (Turizmus 1.) licitálhatnak az érdeklődők, melyek az Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) felületén (e-arveres.mnv.hu) tekinthetők meg.

A 2019. november 19-én meghirdetésre kerülő üdülők kikiáltási ára széles spektrumon mozog, ezért magánszemélyek is találhatnak elérhető áron üdülőt, ilyen például a 14,5 millió forintos balatonfüredi, vagy a vízparthoz közel fekvő, 35,1 millió forintos balatonszemesi ingatlan. Befektetői érdeklődésre tarthatnak számot a 100-200 millió forint közötti kikiáltási árról induló üdülők, üdülőkomplexumok. Az 1,74 milliárd forint kikiáltási áron meghirdetett Turizmus 1. elnevezésű csomagelemei pedig idegenforgalmi portfólióbefektetők számára kínálnak remek lehetőséget.

Az értékesítés szabályairól és az ingatlanok részletes adatairól az érdeklődők az Árverési Hirdetményben tájékozódhatnak.

 

*     *     *

A 2015 szeptembere óta sikerrel működtetett online aukciós felület segítségével nyílt meg a lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése előtt. A teljes körű transzparenciát biztosító EAR lényege, hogy bárhonnan elérhető, így azon keresztül bárki licitálhat. Költséghatékony, gyors, rugalmas értékesítési folyamatokat tesz lehetővé, a potenciális vevők szélesebb köréhez eljutva pedig éles versenyhelyzetet teremt.

Az MNV Zrt. portfóliótisztítási stratégiájával összhangban az értékesítéssel érintett vagyonelemek nem látnak el közfeladatot, így állami tulajdonban tartásuk sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt.

Az MNV Zrt. az eddig megszokott egyedi ingatlanértékesítés mellett a piaci befektetői profilok sajátos ingatlanszükségletéhez igazodva idén júniustól több, nagy értékű ingatlanokból álló, csomagszerű értékesítést indított. Ennek célja, hogy a nagyobb értékesítési potenciállal bíró ingatlanok mellett olyan ingatlanok is gazdára találjanak, amelyek a korábbi értékesítési kísérlet során önállóan nem keltek el.

Feltöltés ideje: 2019. november 18.
Utoljára módosítva: 2019. december 06.