Újabb üdülőket árverez az MNV Zrt., köztük a balatonőszödi üdülőkomplexumot

A második ütemben értékesítésre szánt üdülők összértéke megközelíti a 6,5 milliárd forintot

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) további balatoni ingatlanokat bocsát aukcióra 2019. december 3-án. A meghirdetésre kerülő üdülők között egy ingatlancsomagraés7 db önálló ingatlanra licitálhatnak az érdeklődők az Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) felületén (e-arveres.mnv.hu).

A korábban kormányzati üdülőként funkcionált, közvetlen vízparti, közel 20 hektár nagyságú, több ingatlanból álló üdülőkomplexumot együttesen kínálják eladásra Balatonőszödön. A jelenlegi kiírás egyaránt kedvezhet a közép- és nagybefektetőknek, de a családi üdülés helyszínét keresőknek is érdemes az EAR kínálatát szemügyre venni.

 

*     *     *

A 2015 szeptembere óta sikerrel működtetett online aukciós felület segítségével nyílt meg a lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése előtt. A teljes körű transzparenciát biztosító EAR lényege, hogy bárhonnan elérhető, így azon keresztül bárki licitálhat. Költséghatékony, gyors, rugalmas értékesítési folyamatokat tesz lehetővé, a potenciális vevők szélesebb köréhez eljutva pedig éles versenyhelyzetet teremt.

Az MNV Zrt. portfóliótisztítási stratégiájával összhangban az értékesítéssel érintett vagyonelemek nem látnak el közfeladatot, így állami tulajdonban tartásuk sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt.

Az MNV Zrt. az eddig megszokott egyedi ingatlanértékesítés mellett a piaci befektetői profilok sajátos ingatlanszükségletéhez igazodva idén júniustól több, nagy értékű ingatlanokból álló, csomagszerű értékesítést indított. Ennek célja, hogy a nagyobb értékesítési potenciállal bíró ingatlanok mellett olyan ingatlanok is gazdára találjanak, amelyek a korábbi értékesítési kísérlet során önállóan nem keltek el.

 

 

Feltöltés ideje: 2019. december 02.
Utoljára módosítva: 2020. január 27.