A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) a portfóliótisztítási stratégiájának megfelelően folytatja az állami feladatellátásához nem szükséges ingatlanok piaci értékesítését.

A világjárvány következtében kialakult helyzet enyhülésének köszönhetően immáron lehetőség nyílik – a gazdaság újraindításával összhangban – a tavalyi évben megkezdett, portfóliótisztítást célzó értékesítési akció folytatására. Az érdeklődőknek célszerű nyomon követni az Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) kínálatát, ugyanis július végétől több ütemben kerülnek kalapács alá új, és korábban el nem kelt ingatlanok is.

Társaságunk az eddig megszokott egyedi ingatlanértékesítést és a 2019-ben, új módszerként bevezetett csomagszerű értékesítést is alkalmazza az online árverési felületén. A következő hetekben összesen 14 különböző tematikájú ingatlancsomaggal és több mint 30 egyedi tétellel gazdagítjuk kínálatunkat.

Az önállóan értékesítésre kerülő, nagy értékű ingatlanok közül regionális befektetők figyelmébe ajánlunkkét kiváló befektetési lehetőséget nyújtó vidéki ingatlant:

A Pécsi-tó nyugati partján, 63 000 m2-en elterülő, különleges vízi szolgáltatásokat nyújtó Orfűi Aquaparkhétfőtől, a Békéscsabai repülőtér mellett, közel 22 000 m2-es területen elhelyezkedő, kiállítási és rendezvényközpontként funkcionáló, jó műszaki állapotban lévő AB EXPO csarnok pedig augusztus 10-től válik elérhetővé az EAR felületén.

A csomagszerű értékesítés keretében, reményeink szerint felkelti a főváros városképének javítása iránt elkötelezett befektetők érdeklődését a Budapest frekventált részein elhelyezkedő, de környezetükből kirívó, funkciójukat veszített ingatlanokból (Arany János utca, Szentháromság tér) álló „Megújító 1” csomagunk.

A „Debrecen” nevű csomagban kerül meghirdetésre a nagykiterjedésű debreceni járműjavítótelep és a környezetében működő művelődési ház épületegyüttese.

Az MNV Zrt. - várhatóan augusztus 10-től - újra kísérletet tesz a korábban MÁV székházként funkcionáló Andrássy – Izabella úti ingatlan hasznosítására is. Ez a patinás környezetben elhelyezkedő, stílusos, közel 20.000 m2 összterületű palotaépület kiváló fejlesztési potenciált nyújt a hazai és nemzetközi befektetőknek.

Budapesti lakásfejlesztő cégek figyelmébe ajánljuk 3 fejlesztési telekből álló „Lakásfejlesztő 4”csomagunkat, melyben 2 józsefvárosi és egy sashalmi ingatlan található.

Újdonságként „Lakó csomag” néven meghirdetésre kerülnek, kis- és középbefektetők érdeklődésére is számot tartó, néhány lakóingatlanból álló csomagok is.

A saját lakhatás, vagy esetleg bérbeadás iránt érdeklődőknek kiváló célpontot jelenthetnek a szintén hétfői napon meghirdetésre kerülő, további lakóingatlanok.

A licitálható tételeket a hivatalos EAR felületen tekinthetik meg (e-arveres.mnv.hu). Az értékesítések szabályairól és az ingatlanok részletes adatairól az Árverési Hirdetményben tájékozódhatnak.

A 2015 szeptembere óta sikerrel működtetett online aukciós felület segítségével nyílt meg a lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése előtt. A teljes körű transzparenciát biztosító Elektronikus Aukciós Rendszer lényege, hogy bárhonnan elérhető, így azon keresztül bárki licitálhat. Költséghatékony, gyors, rugalmas értékesítési folyamatokat tesz lehetővé, a potenciális vevők szélesebb köréhez eljutva pedig éles versenyhelyzetet teremt.

 

Feltöltés ideje: 2020. július 24.
Utoljára módosítva: 2020. szeptember  10.