Javasoljuk figyelemmel kísérni az EAR portál kínálatát, ugyanis február hónapban heti rendszerességgel kerülnek ismételten kiírásra ingatlancsomagok és egyedi befektetési ajánlatok is.

Felhívjuk azon érdeklődők figyelmét, akik a tavalyi év folyamán lemaradtak az MNV Zrt. által értékesítésre bocsátott árverési tételekről, hogy ismét elérhetővé válik számos befektetésre is alkalmas ingatlan az Elektronikus Aukciós Rendszerben (EAR).

Javasoljuk figyelemmel kísérni az EAR portál kínálatát, ugyanis február hónapban heti rendszerességgel kerülnek ismételten kiírásra olyan balatoni üdülők, ahol nem csak a közép- és nagybefektetőknek, hanem a családi üdülés helyszínét keresőknek is remek lehetőségeket ajánlunk.

A 2019-ben bevezetésre került csomagszerű értékesítési módszert Társaságunk továbbra is alkalmazza, így például több mint 1 milliárd Ft értékben meghirdetésre kerülnek ismételten a Balatonszemesi, Szántódi és Siófoki üdülők.

Újra licitálhatóvá válik a korábban kormányzati üdülőként funkcionált, közvetlen vízparti, közel 20 hektár nagyságú, több ingatlanból álló üdülőkomplexum is Balatonőszödön.

A budapesti ingatlanok közül külön kiemeljük, hogy 2020. február 11-én újrahirdetésre kerül az Andrássy - Izabella úti (korábban MÁV-székházként ismert) ingatlanegyüttes.

Az ingatlancsomagokat a hivatalos EAR felületen tekinthetik meg (e-arveres.mnv.hu). Az értékesítések szabályairól és az ingatlanok részletes adatairól az Árverési Hirdetményben tájékozódhatnak.

A 2015 szeptembere óta sikerrel működtetett online aukciós felület segítségével nyílt meg a lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése előtt. A teljes körű transzparenciát biztosító Elektronikus Aukciós Rendszer lényege, hogy bárhonnan elérhető, így azon keresztül bárki licitálhat. Költséghatékony, gyors, rugalmas értékesítési folyamatokat tesz lehetővé, a potenciális vevők szélesebb köréhez eljutva pedig éles versenyhelyzetet teremt.

Az MNV Zrt. portfóliótisztítási stratégiájával összhangban az értékesítéssel érintett vagyonelemek nem látnak el közfeladatot, így állami tulajdonban tartásuk sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt.

 

Feltöltés ideje: 2020. február 10.
Utoljára módosítva: 2020. szeptember  10.