A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) 300 millió forint összegű támogatást nyert el a Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

Az MNV Zrt. az állami vagyon felelős kezelőjeként vissza nem térítendő európai uniós támogatásból végzi el a budapesti Elek Gyula Aréna teljesörű energetikai korszerűsítését (KEHOP-5.2.12-17-2017-00004). A munkálatok három fő területet céloznak meg; az építészeti és épületgépészeti átalakítások mellett a kapcsolódó villamossági fejlesztések is megtörténnek.

A rekonstrukció során nemcsak a tetőszerkezet, hanem a homlokzati, különböző technológiával készült falazatok is megfelelő szigetelést kapnak és az épület meglévő nyílászáróit új, kiváló hőszigetelésűekre cserélik. Megújul a jelenlegi légtechnikai és a teljes fűtési rendszer is, a jövőben kondenzációs kazán biztosítja a téli időszakban a megfelelő hőmérsékletet.

A beruházás eredményeként az Elek Gyula Aréna épületének energiatakarékossága megfelel napjaink elvárásainak, a létesítmény energiafelhasználásának racionalizálása összhangban van a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban meghatározott eredményekkel és a környezetvédelmi célkitűzésekkel egyaránt. A korszerűsítésnek köszönhetően az aréna hővesztesége jelentősen csökken, ezáltal a létesítmény üzemeltetési költségei lényegesen kedvezőbbé válnak. A beruházás még a téli időszak előtt elkészül, így a fűtésszezon beköszöntével a már megújult aréna fogadja látogatóit.

 

Feltöltés ideje: 2018. június 19.
Utoljára módosítva: 2018. július 31.